Sunucu Kiralama Nedir Nasıl Yapılır
Sunucu nedir? Yazılımların, programların kurulup çalıştırıldığı dijital platformlara sunucu denilmektedir. Bazı sunucular birden fazla görevi üstlenebilecek şekilde yapılandırılabilmektedir. Sunucular bilgisayarla karşılaştırıldığında bir bilgisayarın sahip olduğu şeyin daha fazlasına sahiptirler. Bu sebepten ötürü bir web sayfasının kodlarını kısa zamanda milyonlarca kişinin görüntüleyebilmesini sağlayabilmektedir. Sunucuların birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Bunlar; veri toplama, iletme, web sitelerini ve oyun uygulamalarını barındırma, birden fazla kişinin bilgisayarından veri paylaşmasıdır. Birden fazla sunucu türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; veri tabanı sunucusu, dosya sunucusu, DNS sunucusu, ağ sunucusu, uygulama sunucusu, e-posta sunucusu, çevrim içi oyun sunucusu, Proxy sunucusu, VPN sunucusu olarak sıralanabilir.


Sunucularla Alakalı Bilinmesi Gereken Önemli Maddeler
internet sitesini internette yayınlamak isteyen çoğu kişi bir hosting sağlayıcısının belirli bir alanını ya da sunucunun kendisini kiralamak zorundadır. Peki fiziksel sunucu nedir? Diğer ismi dedicated server, performansı yüksek olan bir sunucudur. Bunun yanında maliyeti de bir o kadar yüksektir. Bu sunucu tamamen tek bir kullanıcıya atanmaktadır. Fiziksel sunucuda kaynaklar kendisine aittir. Bu yüzden istediği her veriyi yükleyebilmektedir. Eğer kullanıcı isterse içerisinde birden fazla web sitesi bile barındırabilir.
Sanal sunucu nedir? VPS ve VDS  olarak adlandırılmış türlere sahiptir. Paylaşımlı hostinge bağlı olarak internet siteleri sanal sunucular içerisinde yalıtılmış yerlerde bulunmaktadır. VPS de internet siteleri birbirinden etkilenebilmektedir. Fakat VDS de kaynaklar paylaşılmadığından internet siteleri birbirlerinden etkilenmezler.
Birçok fiziksel sunucudan oluşan ağın sanal sunuculara bölünmesine bulut sunucu denilmektedir. Sitenin yedeği bu sunucuda depolanır böylece bu yedek sayesinde erişim kesintiye uğramamış olur. Rahat bir şekilde kaynak artırımı yapılabilmektedir. Sunucuya yüklenen yazılım ile üzerine yazılacak programlama dili birbiri ile bağlantılıdır. Sunucuyu sunucu yapan şey işletim sistemi ile alakalıdır. Uyarı eğer bir web sitesi doğal felaketler veya arızalanmalar sonucu kapandıysa hiçbir şekilde ziyaretçiler tarafından site ulaşılamaz. Bu durum bulut sunucuları için geçerli değildir.


Sunucu Kiralama Fiyatları
Blog dünyasına yeni adım atanların ya da küçük web sitesine sahip olan kişiler için genelde paylaşımlı hosting paketleri tavsiye edilmektedir. Bu paketler sunucu kiralama fiyatları açısından en uygun olanlarıdır.

 

 


Eğer AwmBilişim müşterisi değilseniz çok uygun fiyatlara sanal sunucu sahibi olabilirsiniz. Hemen bu linkten sanal sunucu alın.
AwmBilişim yüksek hızlı uygun fiyatlı sanal sunucuları ile müşterilerine 2018 den beri hizmet vermektedir.